Home » O Beogradu » Dolazak u Beograd » Dolazak u Beograd avionom

Dolazak u Beograd avionom

Aerodrom Nikola Tesla dolasci
Beogradski aerodrom Nikola Tesla dolasci

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ ( IATA: BEG, ICAO: LYBE) je jedini aerodrom za civilni saobraćaj u Beogradu i najveći aerodrom u Srbiji. Nalazi se 18km zapadno od centra Beograda u beogradskoj opštini Surčin. Predstavlja matično čvorište nacinalne avio kompanije Air Serbia.

Aerodrom Nikola Tesla

Aerodrom „Nikola Tesla“ godišnje preveze oko 5.5 miliona putnika i iz godine u godinu taj broj se povećava. Što se tiče kargo transporta i tu se broj tona povećava iz godine u godinu. Trenutno je oko 20 000 tona robe i blizu 60 000 avio operacija. Poseduje jednu pistu u dužini od 3400 metara i nalazi se na nadmorskoj visini od 102 metara. Trenutno saobraća 25 avio kompanija, od kojih i nekoliko low cost avio kompanija. Ukoliko dolazite u Beograd avionom ovo je definitivno jedino moguće mesto gde ćete sleteti. Kada sletite imate mogućnost dolaska do grada putem javnog prevoza i to autobusom br 72 (cena karte 89rsd na kiosku ili 150rsd u autobusu), mini bus linijom A1 (cena karte 300rsd), taxi prevozom, transferom do hotela kao hotelsku uslugu ili da iznajmite vozilo od rent a car agencija. Sam aerodrom sačinjen je od dva terminala. Termina 1 (stariji) i Terminal 2 (noviji) koji su međusobno povezani.

Pogodnosti na aerodromu

Sam aerodrom poseduje duty free shop (bescarinsku prodavnicu) i butike gde možete kupiti robu široke potrošnje. Na aerodromu vam je na rasploganju i bežični internet besplatno u trajanju od 1 sata. Na aerodromu se nalazi i određeni broj restorana i kafića kao i premium lounge u vlasništvu Air Serbia namenjen buznis korisnicima koji je otvoren 24h. Časopis Aerodroma Nikola Tesla „Terminal“ Časopis „Terminal“ se štampa dvojezično, na srpskom i engleskom jeziku. Namenjen je isključivo putnicima, a dostupan je na 16 lokacija u terminalima 1 i 2. Časopis je besplatan i izlazi četiri puta godišnje.

AERODROM „NIKOLA TESLA“ BEOGRAD
Surčin, 11180 Beograd

Opšte informacije tel: +381 11 209 4000
Informacije o redu letenja tel. +381 11 209 4444
www.beg.aero

Položaj: 18 km od centra Beograda
IATA oznaka: BEG
Opremljen je za sletanje i poletanje u svim vremenskim uslovima, CAT III B.