Home » Gde Izaći » Restorani » Restorani u Zemunu

Restorani u Zemunu

Za Zemunce grad za sebe, za Beograd deo grada sa zasebnim stilom i dušom. U prilog tome da je Zemun grad za sebe i da je poseban ide i gramatika sprskog jezika. Kada se ide u neki grad dodaje se ispred naziva grada predlog U. Kada se ide u neki deo grada dodaje se predlog NA. Dakle U Zemunu je pravilno reći pa po gramatici je to isto grad za sebe.
Zemun leži na desnoj obali Dunava i kao takav ima ogroman potencijal za ugostiteljske objekte koje itekako koristi. Veoma veliki broj restorana, kafića tik uz dugačku obalu Dunava na kojoj se prostire. Veliki broj splavova na zemunskom keju i veliki broj restorana u starom delu zemunskog keja, gde se nalazi i šetalište uz Dunav koje mnoge podseća na rivu.

Restoran Gladni vuk

Masarikov trg 10, 11000 Beograd
T:+381 11 4123 855

Restoran Gladni Vuk

Restoran Gladni vuk nalazi se na zemunskom keju. Pored restorana je odmah javni parking, a parkiranje je moguće i u samoj ulici uz dunav (plava zona). Restoran poseduje letnju baštu kao i unutrašnji proctor. Hrana je prevashodno nacionalna, i u ovom restoranu možete uživati u klasičnim srpskim specijalitetima.

Tip kuhinjeNacinalni
Radno vreme09 – 23
Pet frendlyDa
BaštaDa
Privatni parkingNe
Javni parkingDa (plava zona)
WifiDa
Plaćanje karticamaDa
Cenovni rangNiži

 

Restoran Sent Andrea

Kej oslobođenja 35 11080 Zemun
T:+381 11 210 55 65

restoran Sent Andrea

Još jedan restoran u srcu starog Zemun. Ovaj restoran krase morski specijaliteti. Karpaćo od tune, gambora, hobotnice i brancina,      hobotnica na žaru, Jadranski gambori rolovani u pršuti, raznorazni riblji fileti i još mnogo toga. Veoma dobra vinska karta

Tip kuhinjeMorski
Radno vreme12:00 – 00:00
Pet frendlyDa
BaštaDa
Privatni parkingNe
Javni parkingDa (plava zona)
WifiDa
Plaćanje karticamaDa
Cenovni rangSrednje, Viši

 

Taverna Piatakia

Novogradska 10, 11080 Zemun
T: +381 65 2 69 69 96

Taverna Piatakia

Taverna Piatakia je Grčka tavern u Zemunu. Ukoliko imate nostalgije do narednog letovanja prava preporuka da svratite u ovu tavernu. Riba, morski plodovi i ostali Grčki specijaliteti, uz živu muziku Grčko/Sprsku su dovoljni razlozi da posetite ovu simpatičnu tavernu. Ambijent je kao da ste na negde na obali Egejskog mora.

Tip kuhinjeGrčki
Radno vremePonedeljak, četvrtak, nedelja: 12:00 – 01:00
Petak, subota: 12:00 – 02:00
Pet frendlyDa
BaštaNe
Privatni parkingNe
Javni parkingDa, besplatno
WifiDa
Plaćanje karticamaDa
Cenovni rangSrednje

 

Italijanski restoran Bella Napoli

Bella Napoli

Zmaj Jovina 35 11080 Zemun
T:+ 381 11 21 98 162

Bela napoli je još jedan tematski restoran u centru Zemuna. Upitanju je Italijanski restoran. Pored prve asocijacije za pice i paste ovde možete da poručite i manje poznate italijanske specijalitete kao što su grilovane lignje i hobotnica, razna predjela sa zanimljivom selekcijom sireva i pršuta, italijanski specijaliteti od mesa kao što su Ramstek na različite načine, biftek i piletina. Svakako očekivano dobra vinska karta.

Tip kuhinjeItalijanski
Radno vreme12.00 – 24.00 h, ponedeljak neradni dan
Pet frendlyDa
BaštaDa
Privatni parkingDa
Javni parkingDa (plava zona)
WifiDa
Plaćanje karticamaDa
Cenovni rangSrednje, Viši

 

Dubočica

Rade Končara 87, Zemun
T: +381 11 219 8868

restoran Dubocica krilca na zaru

Krilca na žaru. Ovaj nacionalni restoran je nadaleko poznat po ovom specijalitetu. Ukoliko baš ne volite krilca na žaru poručite nešto drugo, u suprotnom probajte ovo verovatno najbolje spremano jelo u Beograd a i šire.

Tip kuhinjeNacionalni
Radno vreme09:00 – 24:00
Pet frendlyNe
BaštaNe
Privatni parkingDa
Javni parkingDa, bespatno
WifiDa
Plaćanje karticamaDa
Cenovni rangNiži