Home » Zanimljivosti » Groblje za kućne ljubimce u Beogradu

Groblje za kućne ljubimce u Beogradu

Beograd će konačno dobiti groblje za kućne ljubimce. Krajem decembra usvojen je i urbanistički projekat za lokaciju u novobeogradskom Bloku 51. Na Bežanijskoj kosi na parceli od jedna i po hektar će se graditi groblje za kućne ljubimce. Groblje će se nalaziti između ulice Marka Čelebonovića i autoputa Beograd – Zagreb. 

Groblje za kućne ljubimce u Beogradu

Groblje će posedovati i parking i prilaz iz ulice Surčinski put, a planirana je izgradnja šumsko-parkovskog groblja sa uređenim grobnim mestima internim saobraćajnicama i svim pratećim objektima. Groblje za kućne ljubimce biće podeljeno u 3 celine i imaće i krematorijum, a ukupan kapacitet groblja biće preko 2.300 mesta, od čega više od 1.500 grobnih mesta i skoro 800 mesta za urne.

Groblje će biti okruženo zelenilom, a predviđen je i vrt sećanja, gde će postojati slobodan prostor za posipanje medija, kasete za čuvanje urni na zemlji i na zidu, kao i površine za zajedničko sahranjvanje. Te površine podrazumevaju otvoreni travnati prostor za sahranjeivanje bez posebnih obeležja, a nalaziće se u zadnjem delu groblja.

Otvaranje groblja bilo je planirano još prošle godine, ali je projekat usvojen tek u decembru, a još nije poznato kada će početi da se gradi. Ukoliko sve ide po planu, ove godine treba očekivati i tender i početak radova.

 

About admin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *