Home » Servisne informacije » Saobraćaj » Parkiranje u Beogradu, nova zona A i produženo vreme parkiranja

Parkiranje u Beogradu, nova zona A i produženo vreme parkiranja

Od danas, 18. februara 2019. godine, biće omogućeno produženo vreme parkiranja na parking mestima, koja pripadaju zonskom sistemu parkiranja.

Ulice oko Kosančićevog venca prelaze u novu ljubičastu zonu, takozvanu zonu A, sa maksimalnim zadržavanjem do 30minuta i cenom od 100rsd za pola sata.

Odlukom o javnim parkiralištima, od ponedeljka 18. februara 2019. godine, biće omogućeno produženo vreme parkiranja na parking mestima, koja pripadaju zonskom sistemu parkiranja. Stupanjem na snagu Rešenja o opštim parkiralištima Sekretarijata za saobraćaj, u ulicama oko Kosančićevog venca, biće uvedena i nova Zona A.

Produženo vreme parkiranja

U zonskom sistemu se uvodi „produženo vreme parkiranja“ – nakon isticanja dozvoljenog (ograničenog) vremena parkiranja, sat vremena u crvenoj zoni, dva sata u žutoj zoni i tri sata u zelenoj zoni, vozačima se pruža mogućnost da doplate dodatno vreme parkiranja. Parkiranje u crvenoj zoni biće moguće produžiti za dodatnih 30 minuta, a u žutoj i zelenoj zoni za po 60 minuta.

Uvođenje opcije produženog parkiranja predstavlja značajnu pogodnost za vozače, kojima se izlazi u susret kada imaju potrebu da produže vreme parkiranja u zonama. Oni plaćaju nešto višu cenu dodatnog vremena u odnosu na redovne cene. Cena redovnog sata parkiranja u zonama ostala je ista i iznosi 56 dinara u crvenoj, 48 dinara u žutoj i 41 dinar u zelenoj zoni, dok dodatnih 30 minuta u crvenoj zoni košta 100 dinara, a dodatni sat u žutoj i zelenoj zoni 180, odnosno 140 dinara. Dodatno vreme parkiranja je skuplje i trebalo bi da destimuliše vozače da se parkiraju duže u zoni, ali im istovremeno, pruža mogućnost da završe započete obaveze, a da ne dobiju, kao do sada, nalog za plaćanje dnevne parking karte koji za sve zone iznosi 1.870 dinara.

U okviru SMS poruke, koja se dobija 5 minuta pre isteka vremenskog ograničenja zone, korisnici se dodatno obaveštavaju da parkiranje mogu produžiti za još 30 minuta u crvenoj, odnosno 60 minuta u žutoj i zelenoj zoni, po određenoj ceni. Tek po prijemu ove poruke, odnosno 5 minuta pre isteka parkiranja, korisnik može platiti produženo vreme parkiranja.

Ljubičasta parking zona, zona A

Parking zona A

U ulicama oko Kosančićevog venca uvodi se Zona A, u kojoj je parkiranje ograničeno na 30 minuta po ceni od 100 dinara. Na ovaj način se izašlo u susret korisnicima, koji imaju obaveze u najužem centru grada, da na području koje se neposredno „naslanja“ na pešačku zonu parkiraju vozila kratak vremenski period.

Stanari nove Zone A mogu sa povlašćenom parking kartom da parkiraju vozila u svojoj Zoni A, kao i u podzonama 2.0, 2.0.1 i 2.0.2. Molimo stanare novoformirane zone i okolnih zona, da posete sajt „Parking servisa“ kako bi se detaljno informisali u kojim ulicama, sa svojom povlašćenom parking kartom, od sada mogu da parkiraju vozila.

Za dodatne informacije korisnici se mogu obratiti Korisničkom servisu „Parking servisa“ na telefon 011 30 35 400 a više informacija i  mape zona mogu pogledati i na sajtu ovog Preduzeća www.parking-servis.co.rs.

Podsećamo korisnike da je parkiranje potrebno platiti odmah po zauzeću parking mesta.

About admin

Pročitajte još

Hitno potrebna krv

Podgoričanin na VMA: Miloš boluje od leukemije i HITNO mu je potrebna KRV

Podgoričaninu Milošu Zlatičaninu, koji boluje od leukemije, potrebna je krv kako bi nastavio liječenje na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *