Home » Servisne informacije » Saobraćaj » Uskoro samostalno čekiranje putnika i prtljaga na aerodromu „Nikola Tesla“

Uskoro samostalno čekiranje putnika i prtljaga na aerodromu „Nikola Tesla“

Aerodrom Nikola Tesla
Aerodrom Nikola Tesla

Samostalno čekiranje putnika i prtljaga na beogradskom aerodromu „Nikola Telsa“ uskoro će biti omogućeno sa potpunom automatizacijom od dolaska na aerodrom do ulaska u avion, rečeno je danas na prvoj konferenciji o bezbednosti aerodroma (ASCE).

Direktor za IT na aerodromu Marko Marković rekao je Tanjugu da je već počela nabavka opreme i da je planirano da se narednih godina uvedu svi sistemi za automatizaciju procesa na aerodromu koji su u vezi sa putničkim servisom.

„Idemo u tom pravcu, da putnici mogu samostalno da se čekiraju i da se samostalno ukrcavaju u avion“, rekao je Marković.

Implementacija od 6 mesci do godinu dana

Oprema je već nabavljena a sama implementacija traje od 6 meseci do godinu dana.

Putnik bi od kuće mogao da uđe u avion samostalno i sve procese izvrši digitalno“, naveo je Marković, dodajući da to postoji na svim modernim svetskim aerodromima.

„Uveli smo sistem za samostalno čekiranje putnika na let, to je bio veoma obiman i zahtevan projekat. Sve više ćemo se u budućnosti usmeravati na to da putnici budu sve samostalniji, odnosno da mogu od svoje kuće do aerodorma sami da prođu sve – od ulaska na gejt, do pasoške kontrole i aviona“, rekao je Marković.

About admin

Pročitajte još

Aerodrom Nikola Tesla

Vanredno sletanje aviona na aerodromu „Nikola Tesla“

Danas oko 15:45 časova, na beogradskom aerodromu „Nikola Telsa“ vanredno je sleteo avion avio kompanije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *